Gilde Leusden

Actueel

Geslaagde bijeenkomst 

Dankzij de medewerking van het Leusdense Familiebedrijf AFAS Software bezochten op donderdag 28 februari ruim tweehonderd (oud-)cursisten van SeniorWeb / Gilde Leusden een informatieve middag met als thema e-health en het gebruik van de smartphone door senioren.

Na de door AFAS aangeboden lunch werd het programma geopend door Robbert de Ruijter van AFAS, die het werkterrein en de filosofie van AFAS beschreef en een beeld schetste van de toekomstige ontwikkelingen van het bedrijf in Leusden. Ook ging hij in op een aantal nuttige toepassingen van de smertphone.

Vervolgens gaven Deetje de Vries en Ate Scholtus van SeniorWeb/ Gilde Leusden een presentatie over e-health en met name wat dit voor senioren kan betekenen. Er bestaan al vele toepassingen, bijvoorbeeld om je patientendossier in te zien, afspraken met het ziekenhuis of de huisarts in te plannen, enz. 

In een on-line quiz op de smartphone werd vervolgens de kennis van de aanwezigen over een aantal digitale zaken getest. Hans Straatman en Jan Luteijn van SeniorWeb gaven een demonstratie van de digitale assistent op de smartphone en hoe je allerlei apparaten op afstand met je smartphone kunt bedienen, zoals je verlichting en je robotstofzuiger.

Hermien Gierman, voorzitter van Gilde Leusden, bedankte tenslotte AFAS voor de gastvrijheid en alle presentatoren en andere vrijwilligers van SeniorWeb en Gilde Leusden voor hun bijdrage. De bijeenkomst werd afgesloten met een drankje in het bedrijfsrestaurant van AFAS.

VoorleesExpress ontvangt cheque van Kiwanis

De VoorleesExpress, één van de projecten van Gilde Leusden in samenwerking met Bibliotheek Eemland, heeft van de Kiwanis Leusden een subsidie van € 3750 gekregen. Wij zijn de Kiwanis Leusden bijzonder erkentelijk dat zij ons nieuwe project  financieel mede willen ondersteunen.
Frank Willenborg van de Kiwanis reikt de cheque uit aan Hermien Gierman, voorzitter Gilde Leusden