Gilde Leusden

Doe meer met uw Android tablet

Naar aanleiding van vragen en suggesties van mensen die de Android basiscursus gevolgd hebben, biedt Gilde Leusden in samenwerking met Bibliotheek Eemland een vervolgcursus met de Android tablet aan.
 
Veel mensen die een Android tablet bezitten willen dit veelzijdige apparaat beter leren kennen. In de cursus leren we o.a. hoe we bestanden op de tablet kunnen terugvinden en hoe we bestanden (bv. foto’s) veilig kunnen bewaren. Ook leren we foto’s te importeren vanuit een digitale camera, fotos te maken met de Android tablet zelf, foto’s te bewerken en te delen met anderen. Tenslotte leert u hoe u bestanden kunt plaatsen in de “Cloud” (Google Drive). Naast de cursusleider staan er ervaren begeleiders van Gilde Leusden klaar om u te helpen als u vragen heeft of iets niet helemaal duidelijk is.
 
Voor wie is de cursus bedoeld?
Voor de cursus is het nodig dat u al een zekere ervaring met de Android tablet heeft en de standaardfuncties, zoals e-mailen, internetten en Apps installeren (en gebruiken), weinig problemen meer voor u opleveren. Wanneer u nog niet zo veel ervaring met uw tablet heeft, raden wij u aan om eerst de basiscursus Android te volgen.
 
Wat heeft u nodig voor de cursus?
Voor de cursus dient u te beschikken over een Android tablet en een digitale camera.
 
Cursus Android tablets in het Leercentrum in de bibliotheek
Les 1: Instellingen en e-books
Les 2: Bestandsbeheer: wat staat er op m’n Tablet?
Les 3: Foto’s op Tablet zetten en beheren en Agenda
Les 4: De Cloud, Uw bestanden op Google Drive zetten