Gilde Leusden

E-books lenen in de bibliotheek

In samenwerking met Bibliotheek Eemland verzorgt Gilde Leusden een workshop e-books lenen.
 
De Bibliotheek heeft een uitgebreide collectie e-books die u kunt lezen op e-reader, smartphone, computer óf tablet. In verschillende vestigingen organiseert de Bibliotheek daarom workshops over het lenen en lezen van e-books.
 
Zelfs in het holst van de nacht kunt u e-books lenen bij de bibliotheek Hiervoor hebt u alleen uw webaccount nodig dat gekoppeld is aan uw Bibliotheek-abonnement. In de workshops besteden we dus vooral aandacht aan het lenen van e-books bij de Bibliotheek. In de workshop leert u een account aan te maken en hoe u vervolgens boeken kunt lenen en lezen.
 
Neem uw (opgeladen!) iPad, Android tablet of computer plus e-reader en uw bibliotheekpas mee, dan kunt u gelijk zelf aan de slag.
 
Voor mensen met een iPad: u heeft uw Apple ID en wachtwoord nodig. Voor mensen met een e-reader: neem uw e-reader en uw laptop mee naar de workshop.
E-Reader
Het lenen van boeken op een e-reader gaat op een iets andere manier dan voor een tablet. Wij raden mensen met een e-reader aan om vooraf aan de workshop op maandagmorgen met hun e-reader en laptop naar het Digitaal Hulpplein in de Bibliotheek in Leusden te komen. Wij kunnen dan alvast de benodigde software installeren.