Gilde Leusden

Overstaphulp Windows 7 naar Windows 10

Het Leercentrum van Gilde Leusden biedt, in samenwerking met Bibliotheek Eemland en Seniorweb,  een workshop overstaphulp van windows 7 naar windows 10 aan.
 
 
In januari 2020 stopt Microsoft met de ondersteuning van windows 7. Als u nog windows 7 gebruikt, is het nu het tijd om over te stappen naar windows 10. Daar ziet u misschien wel tegenop...
 
Maar: u hoeft het niet helemaal alleen te doen.
U kunt inschrijven voor een 2 delige workshop “overstappen van Windows 7 naar windows 10”.
De eerste bijeenkomst is op 4 december 10 - 12 uur, in de bibliotheek Leusden. Hier behandelen we alle voorbereidende zaken die u vervolgens zelf thuis kunt uitzoeken en uitvoeren. Uiteraard krijgt u een handout in de mail waarin al de punten staan vermeld, uw handleiding voor de upgrade.
 
Tussentijds kunt u binnenlopen bij het digitaal hulpplein voor meer hulp en ondersteuning. We willen wel even benadrukken dat u zelf verantwoordelijk bent en blijft voor uw update, wij ondersteunen u graag hierin, maar verder dan ondersteunen gaat het niet. U dient uw upgrade dus ook zelf uit te voeren, sommige updates duren vele uren, dat kan niet tijdens een workshop of op het digitale hulpplein gedaan worden, dat moet u zelf thuis uitvoeren.
 
Tenslotte hebben we een 2e bijeenkomst op de middag van 8 januari 2020, 14 - 16 uur, in de bibliotheek. Hier bespreken we de zaken die na de upgrade nog uit te voeren zijn en kijken we of eventuele problemen die u bent tegengekomen kunnen worden opgelost of inmiddels zijn opgelost.
 
De kosten voor deze 2 dagdelen workshop/overstaphulp zijn € 20.
 
Voor wie is de cursus bedoeld?
Deze cursus is met name geschikt voor mensen die nog Windows 7 op hun computer hebben staan en nu alsnog de upgrade naar Windows10 gaan uitvoeren. Ook als u nog Windows8.1 gebruikt kunt u van hetzelfde overstapproces gebruikmaken.